Met de steun van

Login

Nieuwe PIN-code aanvragen
Annuleren

Toeristika viert feest!

In het jaar 2015 vierde onze studentenclub Toeristika haar 50ste jaargang. Dat we dit niet onopgemerkt wilden laten voorbij gaan, hoeven we je vast niet meer te vertellen.
Op deze website vind je onder andere een overzicht van de lustrum-activiteiten die de club organiseerde.

Omdat een 50ste jaargang er toch niet zomaar eentje is, blazen we ook het archief van Toeristika nieuw leven in. Ondertussen werden reeds de eerste stappen gezet tot het iets uitgebreider in kaart brengen van onze geschiedenis. Daarnaast wordt ook beeldmateriaal verzameld en zorgvuldig gedigitaliseerd en zoeken we alle namen van de praesidiumleden van de afgelopen 50 jaar.

Heb jij nog nuttige informatie, beeldmateriaal e.d. die je met ons wil delen, dan horen wij het graag!

Toeristika, de beste, voor altijd.

Artikels over het Galabal van 50 jaar Toeristika

Dat Toeristika 50 jaar bestaat is ook de pers niet ontgaan! 
Hier kan je enkele artikels terugvinden die verschenen zijn naar aanleiding van ons 50e bestaansjaar en specifiek het galabal.

Veel leesplezier! 

Wil jij ons sponsoren? Dat kan!

Om ons 50 jaar bestaan op gepaste wijze te vieren, organiseren wij enkele onvergetelijke activiteiten, waaronder een prachtig galabal dat zal plaatsvinden op zaterdag 25 april 2015 in de prestigieuze Salons Van Dijck in Mechelen. Dat dergelijke activiteiten een kostenplaatje met zich meebrengen en wij bijgevolg nog wat sponsors kunnen gebruiken, hoeven wij u uiteraard niet te vertellen. In ruil zetten wij u en uw bedrijf graag in de kijker tijdens onze grootse activiteiten!

Dies Natalis - een verslag door Tatjana

Het 50-jarig bestaan van onze geliefde studentenvereniging Toeristika - dat is iets dat niet onopgemerkt voorbij kan gaan. Het startschot van dit jubileum werd gegeven op zaterdag 24 januari 2015. Locatie was Het Anker in Mechelen. Dresscode? Stadskledij!

Die avond was het tijd voor een gebeurtenis waar de huidige generatie Toeristikanen niet echt mee vertrouwd is: de Dies Natalis. Hiermee herdenken we het ontstaan van onze club, dus mag het allemaal een beetje formeler. 

Lees verder in het artikel!

 

Sfeerbeelden van onze Dies Natalis - lustrumcantus

Enkele sfeerfoto's van de avond!

Klik hier om alle foto's van de avond te zien
De link werkt enkel als je ingelogd bent. 
Registreren en inloggen kan via de knoppen bovenaan in de banner.

Artikel over Dies Natalis in de Streekkrant

Een halve eeuw Toeristika

Onlangs werd in Brouwerij Het Anker het startschot gegeven van het 50ste jubileumjaar van de Mechelse studentenvereniging Toeristika. Deze gemengde club ontstond in 1965 uit de richting Toerisme -en Recreatiemanagement - toen nog kortweg 'Toerisme' - aan de Coloma-hogeschool in Mechelen. Met haar 50-jarig bestaan mag de club zich de oudste nog bestaande studentenclub van Mechelen noemen. (4 februari, De Streekkrant, luqu/foto maae)

Klik hier om de foto's van de avond te zien
De link werkt enkel als je ingelogd bent. 
Registreren en inloggen kan via de knoppen bovenaan in de banner.

Wat? Hoe? Waar?

Voor je verloren loopt op onze website geven we je hier graag wat extra informatie mee.

Informatie bundelen tot een geheel

Het is na 50 jaar niet makkelijk om mensen te vinden van het eerste uur die ons kunnen vertellen over de beginjaren en hoe onze club ontstaan is. Er zijn op de dag van vandaag nog weinig geschreven bronnen van die jaren bewaard gebleven, laat staan dat er nog een archief bestaat die naam waardig.

 

Hieronder vindt u meer over ons doel voor het schrijven van deze geschiedenis en ook hoe u ons kan helpen bij het verder aanvullen van ontbrekende informatie.