Met de steun van
Login Registreer

Informatie bundelen tot een geheel

Het is na 50 jaar niet makkelijk om mensen te vinden van het eerste uur die ons kunnen vertellen over de beginjaren en hoe onze club ontstaan is. Er zijn op de dag van vandaag nog weinig geschreven bronnen van die jaren bewaard gebleven, laat staan dat er nog een archief bestaat die naam waardig.

Het schrijven van een ‘geschiedenis’ met de bedoeling dit verhaal te bewaren voor de generatie na ons getuigt in de eerste plaats op de ambitie en tegelijkertijd op de bescheidenheid die onze club typeert. Ambitie omdat het ons doel moet zijn steeds kwaliteit na te streven. Bescheidenheid omdat we zeker niet de enige club zijn die deze drempel van 50 jaar haalt. Laat dit, eerder dan een uitgebreid relaas van de afgelopen 50 jaar, een eerste voorzichtige aanzet zijn opdat vele oudleden zich geroepen voelen om hun steentje bij te dragen om dit verhaal volledig en correct te kunnen vertellen.

We hopen nog steeds een aantal mensen te kunnen opsporen die de ontbrekende info kunnen invullen van voornamelijk de beginjaren. Het is niet evident om mensen te vinden die willen getuigen over deze tijd. Niet in het minst omdat de herinneringen vaak vervaagd zijn. Maar tevens omdat veel mensen deze tijd hebben afgesloten en geen herinneringen meer willen koesteren aan hun studententijd en het liefst de herinneringen houden voor zichzelf. Het is tenslotte een apart leven geweest. Een leven dat je alleen kan delen met lotgenoten die het zelf ook hebben meegemaakt.

Niettemin doen we bij deze een oproep om de hiaten in de geschiedenis van onze club op te vullen, het draagt bij tot de uitstraling van de club en na een halve eeuw mag dit verhaal wel  in de verf worden gezet. We hoeven echt niet elk detail te weten, een beetje mysterie mag er bij een studentenclub zoals Toeristika altijd blijven.

 

Hoe kan ik informatie doorsturen?

Wanneer je in een artikel een fout ziet, aanvullingen hebt, ... kan je ons dit (na registratie) laten weten via het kadertje 'jouw reactie'. Op deze manier komt dit rechtsreeks bij ons.
Heb je algemene informatie kan je dit via eender welk 'jouw reactie' kadertje laten weten - onderaan in dit artikel of via contact.
Stuur je ons liever via e-mail: dan kan je ons bereiken via het e-mailadres 50jaar@toeristika.be


Hoe kan ik foto's / gescande documenten doorsturen?

Heb je maar enkele foto's / documenten (minder dan 10 MB in totaal), kan je deze via het e-mailadres 50jaar@toeristika.be sturen.
Heb je meer foto's, dan kan je deze via wetransfer.com (tot max 2 GB per keer) naar 50jaar@toeristika.be sturen. Het gemakkelijkste is de foto's in een zip-bestand steken. Zo kan je deze gezamelijk opladen. Het sturen van een groot wetransfer-bestand kan een tijdje duren via een persoonlijke internetverbinding.


Ik heb foto's / documentatie, maar niet digitaal. Wat dan?

Indien je deze zelf niet wilt inscannen, maar ons deze wel wil lenen, kunnen wij deze inscannen en toevoegen aan ons archief. Stuur ons dan gerust een berichtje via 'jouw reactie' onderaan dit artikel, via contact of naar het e-mailadres 50jaar@toeristika.be en dan kunnen we verder afspreken. 
We bezorgen dan het originele materiaal zo snel mogelijk terug bij jullie. Je krijgt achteraf uiteraard ook zelf al jouw gedigitaliseerde materiaal in hoge kwaliteit. 

Jouw reactie


Typ deze reeks van rechts naar links

avir